Střešní okna - na co myslet před montáží

27 Březen
2018
autor:
Věra Novotná

Dnes již nepotřebujeme půdu pro uskladnění sena či slámy a využít tento prostor pro uskladnění harampádí je také škoda. Stále častěji tak měníme půdy v obytný prostor a u novostaveb často s tímto způsobem využití již počítáme od počátku. Chceme se proto podělit o několik zkušeností, která vezměte v úvahu, když budete přemýšlet o svém podkroví.

První, nad čím je třeba se zamyslet z pohledu střešních oken, zda dáte přednost kyvným či výklopným oknům. Jaký je mezi nimi rozdíl? Kyvná okna jsou nejběžnějším typem střešních oken. Mají pant v ose okna, zatímco výklopná okna mají pant při horním okraji okna. Tento, na první pohled nevýznamný prvek je velmi důležitý, když začnete přemýšlet o výhledu z okna. Otevřené okno nesmí být v úrovni očí stojící člověka. Pro správné umístění střešního okna platí pravidlo, že spodní okraj střešního okna je níže, než oči sedící osoby, a horní okraj ve výšce maximálně dva metry. Při této velikosti okna se pak panty kyvného okna nacházejí pod úrovní očí stojícího člověka.

Nenašli jste?

Vážení zákazníci, nenašli jste hledanou informaci, pospícháte nebo si nevíte rady? Nezoufejte, jednoduše nás kontaktujte a společně Vám poradíme či pomůžeme s výběrem.

Kontaktujte nás